Over Economie Academy

✅ +5 miljoen YouTube views        ✅ 4876 tevreden klanten       ✅ 17 jaar ervaring

Het verhaal achter de YouTube video's voor economie en bedrijfseconomie

Na een carrière in de ICT ben ik in 2006 gestart als economie docent. Dagelijks probeer ik het allerbeste uit jonge mensen en uit mezelf te halen. Daarom maak ik uitleg-video's en op video gebaseerde oplossingen (online examentrainingen en online bijlessen) waarmee middelbare scholieren zelfstandig aan de slag kunnen. In mijn vrije tijd sport ik veel (rennen, fietsen, kickboksen) en ben ik avontuurlijk ingesteld. Mijn belangrijkste drive is om nieuwe wegen te ontdekken en grenzen te verleggen. 

Het ontstaan van de Economie Academy

Sinds 2006 coach ik elk jaar één of meerdere klassen tijdens de voorbereiding op het eindexamen. De eerste tien jaar op het ATC in Hilversum (mijn eigen oude middelbare school) en nu op de SG Huizermaat in Huizen. In 2012 ben ik begonnen met m'n eerste 10 filmpjes op YouTube. Vanwege de vele positieve reacties van leerlingen, ouders en collega's ben ik meer lessen gaan maken en uiteindelijk in 2014 de Economie Academy begonnen.  


Het team achter de Economie Academy bestaat verder uit de volgende specialisten: 


Siske, onze CVO (Chief Video Officer) en de specialist in het bewerken van video. Of het nu gaat om YouTube, TikTok of Instagram; Siske heeft de kennis en creativiteit om er wat moois van te maken. 

Marit, CIO (Chief Image Officer) van de Economie Academy. In een handomdraai maakt ze een nieuwe banner of een leuke thumbnail. 

We zoeken nog een jonge enthousiaste SEO en Google Analytics specialist! Ben je middelbare scholier of studeer je en heb je verstand van zaken. We horen graag van je via de mail | frank@economie-academy.nl

Mark, de specialist als het gaat om de website. Zorgt ervoor dat de website tip top te gebruiken is op je telefoon, tablet, laptop of desktop. 


Economie Academy in het nieuws: 

  • Examenspreekuur Economie Vwo bij NOS stories (15 mei 2023)