Wiki - Bedrijfseconomie Begrippen

✅ +5 miljoen YouTube views        ✅ 14.211 scholieren maakten een account aan      ✅ 17 jaar ervaring

Marketingmix

Wat is de marketingmix?

De manier waarop de vier P’s worden ingezet om de marketingdoelstellingen te behalen, waarbij het verstandig is dat de afzonderlijke P’s aansluiten op de doelgroep en elkaar versterken.

  1. Productbeleid | Welk product biedt de onderneming aan, in welke verpakking en met welke service. Wat zijn de onderscheidende kenmerken (unique selling points) ten opzichte van concurrerende producten.
  2. Prijsbeleid | Welke verkoopprijs heeft het product. Gaat de onderneming voor een lage prijs of juist voor een hogere prijs. Krijgt een klant korting als er meer producten tegelijkertijd worden besteld.
  3. Plaatsbeleid | Op welke plekken is het product verkrijgbaar (winkels, locaties, internet) en hoe komt het product na bestellen bij de klant terecht. Wat zijn bijvoorbeeld de verzendkosten?
  4. Promotiebeleid | Op welke manier wordt het product of de organisatie gepromoot onder de doelgroep. Via welke media, met welke frequentie en welke boodschap wordt via de promotie gecommuniceerd. Denk ook aan sponsoring en free publicity.